Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Παίζουμε ντόμινο;

Η πρώτη λέξη που μαθαίνει να αναγνωρίζει και να διαβάζει το παιδί στο Νηπιαγωγείο είναι το όνομά του . Έτσι κι εμείς  απο την αρχή της  χρονιάς  και για αρκετό χρονικό διάστημα παίζουμε πολλά παιχνίδια με τα ονόματα . 
Ένα πολύ καλό  παιχνίδι είναι και  το ντόμινο των ονομάτων 
 
 Ξεκινήσαμε  στην παρεούλα  ,αναγνωρίζοντας ο καθένας  τον εαυτό του (φωτογραφία) και το όνομά του .Φωνάξαμε το όνομά μας , βρήκαμε το αρχικό μας γράμμα.
Στη συνέχεια μοιραστήκαμε τις καρτέλες του ντόμινο και προσπαθήσαμε να αναγνωρίσουμε το πρόσωπο του παιδιού και το όνομα  που είχε η καρτέλα μας ,  φυσικά  και δεν ήταν το δικό μας . Εδώ άρχισαν τα δύσκολα !
 Ευτυχώς  , τρέξαμε στον πίνακα αναφοράς και  τα καταφέραμε 
 η συνεργασία μικρών - μεγάλων  ήταν απαραίτητη και πολύ σημαντική!

 και να το πρώτο ντόμινο που το φτιάχνουμε  όλοι μαζί στην παρεούλα
 Αφού λοιπόν  μάθαμε  τους κανόνες και τη διαδικασία του παιχνιδιού το ξαναπαίξαμε αλλιώς
Μοιραστήκαμε και πάλι τις καρτέλες και ο πρώτος που ξεκίνησε καλούσε το επόμενο παιδί βλέποντας τη φωτογραφία στην καρτέλα του  ( π.χ να έρθει αυτός που έχει  την καρτέλα με  το όνομα .........της .......). Το ενδιαφέρον  των παιδιών παρέμεινε αμείωτο μέχρι το τέλος .
 Το ντόμινο  μας βοήθησε πολύ γιατί μάθαμε ακόμη πιο καλά τα ονόματά μας  και των φίλων μας ,  εξασκήσαμε την παρατηρητικότητα και τη μνήμη μας , συνεργαστήκαμε με τους άλλους , αναπτύξαμε φυσικές δεξιότητες   (επιδεξιότητα των χεριών , ακρίβεια  και  ταχύτητα  εκτέλεσης του παιχνιδιού)




 και τώρα που το μάθαμε καλά , το παίζουμε κάθε μέρα δημιουργώντας καινούργιους σχηματισμούς κάθε φορά και μας αρέσει πολύ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου