Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013

Ο Σκουφάκης!!!!

Σήμερα στο νηπιαγωγείο Πενταβρύσου γίναμε συγγραφείς και εικονογράφοι.Γράψαμε ένα δικό μας παραμυθάκι με ήρωα ένα σκουφοβουτηχτάρι,στα πλαίσια του προγράμματος Περιβαλλοντικής"Μια σταγονοπαρέα στη λίμνη μας".Σας παρουσιάζουμε πρώτα τα εξώφυλλό μας...Και τώρα η ιστοριούλα μας...

                      Μια φορά κι έναν καιρό σε μια μικρή και όμορφη λιμνούλα ζούσε ένα    σκουφοβουτηχτάρι,ο Σκουφάκης...
     Ο Σκουφάκης είχε πολλούς φίλους,τον αργυροπελεκάνο,το Σταχτοτσικνιά,το Λευκοτσικνιά και την Πρασινοκέφαλη Πάπια.Είχε κάνει,όμως κι έναν νέο φίλο,το νερόφιδο το Φιδάκη.
            Μια μέρα ο Σκουφάκης πεινούσε πολύ και βούτηξε μέσα στο νερό,για να πιάσει ψάρια...
           Τα πόδια του,όμως,πιάστηκαν στα δίχτυα του κυρ-Αργύρη του ψαρά και κινδύνευε να πνιγεί,γιατί δεν μπορούσε να βγει στην επιφάνεια.
      Αμέσως ο Φιδάκης έτρεξε να βοηθήσει το φίλο του.Με τα δόντια του έκοψε σιγά-σιγά τα δίχτυα και μπόρεσαν να ελευθερωθούν τα πόδια του Σκουφάκι και να βγει στην επιφάνεια.
   " Σ'ευχαριστώ πολύ,καλέ μου φίλε!"είπε ο Σκουφάκης,όταν ξαφνικά εμφανίστηκε ένας πεινασμένος πελαργός κι ετοιμαζόταν να ορμήξει και να φάει το Φιδάκη.
    Αμέσως ο Σκουφάκης,που κατάλαβε τι σκεφτόταν ο πελαργός,πήρε το Φιδάκη στο ράμφος του και κρύφτηκαν στη φωλιά του στις καλαμιές,για να μην μπορεί να τους βρει ο πελαργός...
   Έτσι ο Σκουφάκης μπόρεσε να ανταποδώσει το καλό που του έκανε ο μικρός του φίλος και ζήσαν αυτοί καλά στα νερά της γαλάζιας λιμνούλας κι εμείς καλύτερα!!!!

Κι επειδή οι συγγραφείς μας ήθελαν αρκετό χώρο για τα ονόματά τους,αποφασίσαμε να τα γράψουμε στο πίσω φύλλο του βιβλίου μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου